top of page
marmeren

onze diensten

Periodieke controle

Tijdens de periodieke controle wordt uw gebit gecontroleerd op eventuele gaatjes en andere mondproblemen.

Mondhygiëne

Voor een goede mondgezondheid is het belangrijk om het gebit goed te onderhouden. Wij ondersteunen u hierbij door professionele reiniging en instructies.

Onze

 

diensten

In onze praktijk worden veel verschillende behandelingen uitgevoerd. Hieronder worden een aantal van deze behandelingen verder toegelicht. Vragen over de behandelingen kunt u ook altijd stellen aan uw behandelaar tijdens de behandeling.

Periodieke controle

Tijdens de periodieke controle wordt uw gebit gecontroleerd op gaatjes en eventuele andere mondproblemen. Om de controle goed uit te kunnen voeren wordt gebruik gemaakt van röntgenfoto's. De frequentie voor het maken van de röntgenfoto's verschilt per patiënt. Indien tijdens de controle geconstateerd wordt dat een aanvullende behandeling noodzakelijk is wordt een nieuwe afspraak met u ingepland.

Gebitsreiniging

Voor een goede mondgezondheid is het belangrijk om het gebit goed te onderhouden. Tijdens de controle wordt vaak tandsteen geconstateerd. Als tandplak langere tijd op het tandoppervlak aanwezig blijft kan het verkalken. Dit wordt tandsteen genoemd en kan niet meer verwijderd worden met een tandenborstel. Tandsteen ontstaat vooral onder het tandvlees en achter en tussen de tanden. Deze plekken zijn vaak lastiger schoon te houden. Om tandvleesontstekingen te voorkomen is het belangrijk om het tandsteen professioneel te laten verwijderen. 

Vullingen

Als er tijdens de controle een gaatje geconstateerd wordt, wordt er een nieuwe afspraak met u ingepland om het gaatje te maken. De tand of kies wordt dan eerst schoongemaakt. Daarna wordt deze weer gerepareerd met behulp van een witte vulling. Indien u dit wenst kunt u tijdens deze behandeling altijd gebruik maken van de verdoving. 

Kinderen

Kinderen zijn van harte welkom in onze praktijk. Wij adviseren om kinderen vanaf twee jaar tijdens de periodieke controle mee te nemen naar de tandarts. Op deze manier kunnen kinderen alvast wennen aan de omgeving. Ook bij de periodieke controle van kinderen kan het soms noodzakelijk zijn om röntgenfoto's te maken. 

Kroon- en brugwerk

Soms kan de tandarts het advies geven om een tand of kies te bekronen. Dit houdt in dat er iets van de kies wordt afgeslepen en er vervolgens een precies passend kapje (in de vorm van de tand) overheen geplaatst wordt. Dit kapje kan de kies beschermen tegen bijvoorbeeld breuk. Indien er tanden of kiezen ontbreken kan er gekozen worden voor een brug. Bij een brug wordt er een kroon geplaatst op de kies voor en achter de missende kies. Aan deze twee kronen wordt dan op de plek van de ontbrekende kies een nep kies gehangen waardoor de lege ruimte wordt opgevuld. 

Wortelkanaalbehandeling

Aan de wortelpunten van tanden of kiezen kunnen ontstekingen ontstaan. Het ontstaan van deze ontsteking kan verschillende oorzaken hebben. De ontsteking kan gepaard gaan met pijn maar kan ook pijnloos ontstaan. Een ontsteking aan de wortelpunt is niet goed voor de algemene gezondheid en dient behandeld te worden. Dit kan met behulp van een wortelkanaal behandeling. Hierbij wordt de tand of kies van binnen schoongemaakt en weer opgevuld waardoor het lichaam de ontsteking kan opruimen. 

Implantologie

Bij het ontbreken van een tand of kies kan er behalve voor een brug soms ook gekozen worden voor een implantaat. Een implantaat is een titanium kunstwortel die in het kaakbot geschroefd kan worden. Deze procedure kan pijnloos uitgevoerd worden met behulp van lokale verdoving. Op de kunstwortel kan vervolgens een kroon geplaatst worden.

Prothetiek

Prothetiek wordt in de volksmond ook wel een kunstgebit genoemd. Het maken van een nieuw kunstgebit of het aanpassen van een huidig kunstgebit kan in de tandartspraktijk gebeuren. Dit wordt gedaan in samenwerking met een tandtechnisch laboratorium waardoor het kan voorkomen dat u het kunstgebit tijdelijk kwijt bent. Uiteraard proberen wij deze tijd zo veel mogelijk te beperken. 

Klikgebit

Als er al langere tijd geen tanden en kiezen meer in het kaakbot aanwezig zijn, gaat de kaak slinken waardoor er voor een normaal kunstgebit weinig houvast over blijft. Het gevolg hiervan kan zijn dat het kunstgebit niet meer stabiel in de mond blijft liggen. Soms biedt een klikgebit hierbij uitkomst. Voor een klikgebit worden er implantaten in de kaak geplaatst. Het kunstgebit klikt vervolgens vast op deze implantaten. 

Slijtage

Het is natuurlijk dat tanden en kiezen door de jaren heen iets slijten door het gebruik. Bij sommige patiënten zien we echter dat deze slijtage in een verhoogd tempo gaat door bijvoorbeeld verhoogd zuurgebruik of afwijkende mondgewoonten zoals tandenknarsen of klemmen. Verhoogde slijtage kan op latere leeftijd problemen geven waardoor het verstandig kan zijn het gebit tegen slijtage te beschermen. 

Esthetiek

De esthetiek oftewel het uiterlijk van het gebit gaat een steeds belangrijkere rol spelen. Indien u niet tevreden bent over het uiterlijk van uw gebit kunt u dit altijd bespreken met uw behandeld tandarts. Deze kan de behandelmogelijkheden verder toelichten. 

Tanden bleken

Het is mogelijk om uw tanden in de praktijk te laten bleken. Het is belangrijk om voorafgaand aan het bleken dit te bespreken met de tandarts. Indien er besloten wordt om te bleken wordt er een vervolg afspraak ingepland om dit uit te voeren. Wij adviseren u het bleken te laten uitvoeren in een tandartspraktijk omdat het bleken veilig en met de juiste concentraties dient te gebeuren.  

bottom of page